Ekologiczna fasola mung to male, zielone fasolki o twardej konsystencji. Sa male i zielone z charakterystyczna, biala linia w miejscu, w którym mala fasolka byla przymocowana do straka. Zachowuja swój ksztalt podczas gotowania, sa lekko maczyste w srodku i maja orzechowo-lagodny smak. Jak inne straczkowe, te male paczki skladników odzywczych zawieraja duzo bialka i blonnika. W wielu krajach azjatyckich sa juz popularnym podstawowym produktem spozywczym i coraz czesciej pojawiaja sie na naszych stolach: jako skladnik do hinduskich i chinskich dan takich jak Dal, dania smazone na patelni, salatki i bowle. Rozszerzenie dla weganskiej, wegetarianskiej i kazdej innej kuchni.
Spróbuj równiez innych kolorowych straczkowych z naszej oferty, takich jak
Czarna soczewica bio (Beluga),
Ciecierzyca bio,
Biale fasola bio lub
Czerwona fasola kidney bio.