Zlocisto-zlote, chrupkie i lekko slodzone ekologiczne plasterki bananów. Na ten pyszny przekaske banany odmiany Cardava/Cardaba sa zbierane w dojrzalym, ale wciaz zielonym stanie. Nastepnie sa myte, obierane i krojone na plasterki. Dzieki smazeniu w oleju kokosowym uzyskuja niepowtarzalna, chrupiaca konsystencje. Nastepnie sa zanurzane w roztworze cukru i suszone. Gotowe chipsy z bananów maja okolo 4 mm grubosci. Idealne jako przekaska, w mieszankach i jako dodatek do musli i kreatywnych deserów.
Dlaczego chipsy z bananów nie smakuja typowo po bananach? Sa one wytwarzane z filipinskich bananów gotowanych, które maja mniej wyrazny smak niz znane nam odmiany bananów owocowych. Spróbuj takze naszych pysznych
eksologicznych chipsów z bananów solonych. Albo praktyczne do Twojego musli:
Ekologiczne kawalki chipsów z bananów.