Zlocisto-zlote, chrupkie i delikatnie slodzone ekologiczne kromki bananów. Ten pyszny przekaski jest wytwarzany z bananów odmiany Cardava/Cardaba, zbieranych w dojrzalym, ale jeszcze zielonym stanie. Nastepnie sa one myte, obierane i krojone na kromki. Dzieki smazeniu w oleju kokosowym uzyskuja one niepowtarzalna, chrupiaca konsystencje. Nastepnie sa zanurzane w roztworze cukrowym i suszone. Gotowe kromki bananowe maja okolo 4 mm grubosci. Idealne do spozycia w czystej postaci jako przekaska, w mieszankach i jako dodatek do müsli i oryginalnych deserów.
Dlaczego chipsy z bananów nie smakuja typowo po bananach? Sa one wytwarzane z filipinskich bananów gotowalnych, które maja mniej wyrazny smak niz znane nam odmiany bananów owocowych. Spróbuj takze naszych swietnych
nieoslodzonych ekologicznych chipsów z bananów.